Fly-In Malle 24 aug 2019


Zaterdag was ik present op het Fly-In en old timer event in Malle. Het vliegveld mag dan wel verstoken liggen in bos en heide, het is zeker niet klein. De vliegbasis neemt een oppervlakte in van meer dan 200 ha. Het vliegveld was een van de zes reservevliegvelden die op verzoek van de NAVO in België werden aangelegd, en waarbij SHAPE (Supreme Headquarters Allied Powers Europe, het centrale commandocentrum van de NAVO) de criteria bepaalde waaraan deze installaties dienden te voldoen. Met de eigenlijke aanleg werd in 1955 begonnen. Bron Wikipedia
Bij aankomst nam ik één van de pendelbussen die tussen de parking en de ingang reden. Daarna was het nog eens twee kilometer wandelen door de heide, langs de taxibaan, tot aan de hoofdtent. De purperen heide stond in bloei.
De oldtimers waren niet echt van Pebble Beach Concours d’Elegance niveau. Echte topmodellen heb ik niet gezien.
De nagespeelde oorlog scenes waren wel tot in de details correct. Dat viel me pas op bij de nabewerking van de foto’s.
De luchtshow viel danig tegen. Het is een fly-in event en ik was te vroeg voor de echte toppers, dacht ik, maar een Facebook vriend die er ook was vond net hetzelfde. Het zal dus niet aan mij gelegen hebben.
Al bij al was de sfeer top, het weer ook, er was een massa volk en er was voldoende te zien en te beleven, geen geklaag dus. Het fly-in gedeelte was ondermaats, dat wel, maar ik heb mij niet verveeld, echt niet.

Auteur: fralgoet

Sinds 1991 ben ik werkzaam in de taxi -en luchthavenvervoer sector. Van 1997 tot 2013 was ik zelfstandig zaakvoerder van Rapid Tax en A-Taxi, wat ik met plezier gedaan heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *