Bezoek aan Kerstmarkt en Erfgoedbibliotheek

Omdat het kerstmis was ben ik er op uit getrokken om foto’s te maken op de kerstmarkt in Antwerpen. Er was behoorlijk wat volk, maar zeker geen overhoop zoals ze zeggen. Er heerste een gezellige drukte.

Link: De Antwerpse kerstmarkt heeft zelfs zijn eigen website

Deze week heb ik gelezen dat het Concienceplein de stek was waar heel wat punkers in de jaren zeventig samenkwamen. Omdat ik daar ook rondhing in die tijd ben ik het plein nog eens gaan opzoeken. Dit keer met mijn camera.

De erfgoedbibliotheek  zoals dat nu heet, was open dus ging ik daar een kijkje nemen. Aan de receptie vroeg men of ik van de pers was. Omdat ik niet kan liegen, zegde ik dat ik bijna van de pers was. Het meisje moest er mee lachen maar ik moest wel 5 euro betalen. Binnen was er zo weinig licht dat ik mijn camera op de glazen kastjes moest zetten om wat stabiliteit te hebben. De zaalwachter vond dat niet oké waarna was mijn goesting over was. Gelukkig was het weer wel oké.

De Sint-Carolus Borromeuskerk was gesloten tijdens de middag. Die zal ik later nog wel bezoeken.

Onderweg kwam ik mijn collega Jan tegen in het winkelcentrum. Hij was op zoek naar kerstcadeautjes voor zijn petekind. Hij vertelde me dat er weinig werk was vrijdag. Ik had op het laatste moment een dag vrij genomen. Men heeft me niet gemist. Een extra lang weekend met Kerstmis is altijd leuk meegenomen.

Het enige wat een beetje tegenviel was het aantal foto’s dat ik genomen heb, een stuk of dertig en dat is niet veel. De focus ontbrak zal ik maar zeggen.

Kerstmarkt Antwerpen 2018 en Erfgoedbibliotheek

Auteur: fralgoet

Sinds 1991 ben ik werkzaam in de taxi -en luchthavenvervoer sector. Van 1997 tot 2013 was ik zelfstandig zaakvoerder van Rapid Tax en A-Taxi, wat ik met plezier gedaan heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *